Masterclass

Ervaar ZOOM!

Ensemble masterclasses voor amateur- en beroepsmusici in ZOOM! 2017

Van 1 t/m 5 juni vindt aan de prachtige Veluwezoom in de gemeente Rheden het derde ZOOM! kamermuziekfestival plaats. Het bekende Ruysdael Kwartet geeft vijf dagen lang concerten, workshops en masterclasses. Masterclasses beginnen eerder en vallen tussen 27 mei t/m 2 juni.
Dit jaar is het mogelijk met een kamermuziekensemble, amateur of professioneel, in te schrijven voor de lessen. Strijktrio, pianokwartet, strijkkwartet, alle combinaties zijn welkom. De lessen worden gegeven door leden van het Ruysdael Kwartet en pianiste Nino Gvetadze.

1. Kamermuzieklessen van 1 1/2 uur door leden van het Ruysdael Kwartet of pianiste Nino Gvetadze.
– amateurs: een optreden op 3 juni (13.30 uur Rozendaal) en gratis toegang tot een avondconcert
– studenten: eventueel deelname aan fietsrouteconcerten op zondag 4 juni (13.30 uur – 16.30 uur) en gratis toegang tot een avondconcert.

Geef aan hoeveel lessen gewenst zijn. Bij afname van 4 of meer lessen is de Strijkersworkshop op zaterdag 27 mei gratis voor het ensemble.

2. Strijkersworkshop (beroeps en amateurs) voor alle strijkers op zaterdag 27 mei (10.30 uur – 16.00 uuur) door Jeroen den Herder

Deze workshop gaat over een vrije techniek met onderwerpen als vibrato, spiccato en positiewisselingen, met bewust gebruik van het lichaam en ademhaling. Voorts samenspel in de middag.

Kosten:
* studenten: 20 euro per persoon per les
* amateurs: 30 euro per persoon per les
* Strijkersworkshop 27 mei: 50 euro per persoon.
(prijs inclusief toegang een avondconcert, exclusief overnachting en maaltijden, in overleg)
Aanmelding tot uiterlijk 15 mei via jeroendenherder@gmail.com of info@zoomfestival.nl.