Masterclass

Ervaar ZOOM!

Presentatieconcert: Zaterdag 3 juni, 11.30 uur (nieuwe aanvangstijd), Kerk van Rozendaal Toegang Gratis!

Ensemble masterclasses voor amateur- en beroepsmusici in ZOOM! 2017

Van 1 t/m 5 juni vindt aan de prachtige Veluwezoom in de gemeente Rheden het derde ZOOM festival plaats. Het bekende Ruysdael Kwartet geeft vijf dagen lang concerten, workshops en masterclasses. Masterclasses beginnen eerder en vallen tussen 27 mei t/m 2 juni. Dit jaar is het mogelijk met een kamermuziekensemble, amateur of professioneel, in te schrijven voor de lessen. Strijktrio, pianokwartet, strijkkwartet, alle combinaties zijn welkom. De lessen worden gegeven door leden van het Ruysdael Kwartet en pianiste Nino Gevtadze.

Er zijn verschillende mogelijkheden:
1. Kamermuzieklessen van 1 1/2 uur door leden van het Ruysdael Kwartet of pianiste Nino Gevtadze. Daarbij hoort, indien gewenst, een optreden tijdens het masterclass-presentatieconcert op zaterdag 3 juni (11.30 uur te Rozendaal) en gratis toegang tot een avondconcert in het festival (bekijk het programma om www.zoomfestival.nl).

Bij afname van 4 of meer lessen is de Strijkersworkshop op zaterdag 27 mei gratis voor het ensemble.

2. Strijkersworkshop (beroeps en amateurs) voor alle strijkers op zaterdag 27 mei (10.30 uur tot 16.00 uur) door Ruysdael-cellist Jeroen den Herder.
Deze workshop gaat over een vrije techniek met onderwerpen als vibrato, spiccato en positiewisselingen, met bewust gebruik van het lichaam en ademhaling. Voorts samenspel in de middag.

Kosten

* conservatoriumstudenten: 20 euro per persoon per les
* amateurmusici: 30  euro per persoon per les
* Strijkers workshop za 27 mei: 50 euro per persoon
(prijs inclusief toegang avondconcert naar keuze, exclusief overnachting en maaltijden)

N.B. Optioneel kunnen wij een overnachting verzorgen voor 30 euro per persoon per nacht (inclusief ontbijt)

Aanmelding tot uiterlijk 15 mei via jeroendenherder@gmail.com of info@zoomfestival.nl. Graag bij aanmelding aangeven hoeveel lessen gewenst zijn en of er gebruik gemaakt wordt van de overnachtingsmogelijkheid.