Vrijdag 3 juni

Zigeunerfeest

20:15 uur Carolinapark – Dieren

Toegang Gratis

  • Márk Rózsavölgyi Posta Sip
  • Sergej Rachmaninov Romance en Scherzo voor strijkkwartet
  • Béla Bártok Contrasten
  • Johannes Brahms Pianokwartet nr. 1

Met: Aleksander Madžar-piano, Charles Neidich-klarinet, Ruysdael Kwartet en Tamás Balázs & Orkest

Een nieuw onderdeel van ons festival: het openluchtconcert! In het prachtige Carolinapark in Dieren presenteren het Ruysdael Kwartet met hun vurige collega’s, de pianist Aleksander Madžar en de Amerikaanse klarinettist Charles Neidich, hoe de grote klassieke componisten zich lieten beïnvloeden door het vuur van de zigeuners.

Beethoven maakte een bijzondere uitstap naar Hongarije met het laatste deel van zijn Vierde Strijkkwartet. De Hongaar Béla Bartók was zijn hele leven gefascineerd door de volksmuziek. In zijn vurige Contrasten voor viool, klarinet en piano, komt deze prachtig tot uiting. Johannes Brahms schreef veel muziek met Hongaarse invloeden, maar in zijn Eerste Pianokwartet ging hij nog een stap verder: het laatste deel is zelfs getiteld Rondo alla Zingarese.

Uiteraard is er een vrolijk nafeest, met het zigeunerorkest van de Hongaarse zigeunerviolist Tamás Bálazs uit Boedapest!

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van De Buurtschap van Dieren en de Stichting Oranjerie Dieren.

Locatie: Carolinapark, Dieren