Zondag 5 juni – ochtend

Zondagochtendconcert

11:00 uur Gasthuiskerk, Doesburg

    • Georg Philipp Telemann Quatuor parisien no. 6
    • Johann Sebastian Bach Brandenburgs concert no.5 in D, BWV 1050

Met: Emily Beynon – fluit, Nienke van Rijn – viool, Siebe Henstra – klavecimbel, het Ruysdael Kwartet en Marijn van Prooijen – contrabas

Het concert wordt geopend door mevr. Van der Meijs, burgemeester van Doesburg.

Tegenwoordig is Bach de bekendere componist, maar in de eerste helft van de 18e eeuw was het juist Georg Philipp Telemann die meer beroemdheid genoot. Toen in 1722 de Thomaskirche in Leipzig een nieuwe cantor zocht, gaf men bij audities zelfs de voorkeur aan Telemann. Na diens weigering verkoos men uiteindelijk toch voor de onbekendere Johann Sebastian Bach.

Beide componisten waren trouwens goed bevriend met elkaar: Bach benoemde Telemann zelfs tot peetvader van zijn zoon Carl Philipp Emanuel. Rasmuzikanten als ze waren lieten zij zich beiden inspireren door allerlei buitenlandse invloeden: Bachs Brandenburgse Concerten zijn geschreven in de stijl van het populaire Italiaanse Concerto Grosso, terwijl Telemanns Nouveaux Quatuors Parisiens zijn gecomponeerd in de traditie van de Franse suite, geïnspireerd door een bezoek aan Le Concert Spirituel , een populaire concertserie aan het Tuileriënpaleis te Parijs.

Prijs: € 15,- (€ 17,50 aan de deur) / Kind: (t/m 12 jaar) € 10,- / CJP € 10,-
Locatie: Gasthuisstraat 41, Doesburg