Adam Quartet

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre.
Het kwartet speelde de afgelopen jaren op de grote Nederlandse podia en festivals, zoals Het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, Grachtenfestival, Stift Festival, Klassifest, Down the Rabbit Hole, Schiermonnikoog Festival en het Storioni Festival.
In 2021 ontving het kwartet het Strijkkwartet Stipendium van het Kersjes Fonds en in 2024 viel het in de prijzen tijdens het Triomphe de l’Art concours in Brussel. Het ADAM Quartet ontving masterclasses van leden van onder andere Quatuor Danel, Quatuor Ébène, Ysaÿe Quartet, Quartetto di Cremona en het Jerusalem Quartet.
Het eigentijdse perspectief van het ADAM Quartet heeft al tot veel interessante samenwerkingen en crossover-programma’s geleid waarbij ze met veel plezier andere muziekstijlen en disciplines verkennen. Naast het traditionele repertoire brengt het kwartet graag muziek van hedendaagse componisten in première.
Het ADAM Quartet maakt deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), waar het sinds 2022 de postacademische opleiding volgt. In 2023 is het kwartet geselecteerd om deel uit te maken van het Music Cultural Heritage Talent Platform (MERITA) en in 2024 zijn zij Quartet in Residence tijdens de Zeister Muziekdagen.
Dit jaar nemen zij tijdens muziekfestival ZOOM! 2024 deel aan de Ruysdael Academy. Dit is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van het Kersjes Fonds. Tijdens het festival treden zij op bij onderstaande concerten.

 

Leden van het kwartet zijn:

  • Margot Kolodziej (viool)
  • Julia Kleinsmann (viool)
  • Minna Svedberg (altviool)
  • Renée Timmer (cello)

Te zien en te horen

Bij deze concerten