Ásdís Valdimarsdóttir

Altviolist Ásdís Valdimarsdóttir komt uit Reykjavík, IJsland. Zij woont in Nederland en treedt zowel op als violist en is als docent actief. Ásdís was lid van vele bekende ensembles: met name als eerste altviool van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en de altviolist van drie grote strijkkwartetten: De Miami, Chilingirian en Utrechtse strijkkwartetten. Momenteel is zij altviolist van het Brunsvik Strijktrio en het Erard Ensemble.

Ásdís werkt veelvuldig samen met pianist Marcel Worms. Hun dubbel-cd, opgenomen voor het Nederlandse label Zefir Records, met de titel ‘The Voice of the Viola in tijden van onderdrukking’ werd verkozen tot cd van het jaar 2019 en door het Nederlandse muziektijdschrift Luister een 10 gegeven. Met het Brunsvik Strijktrio heeft zij de volledige Strijktrio’s van Beethoven opgenomen ter gelegenheid van het 250-jarig jubileum van de componist. Haar opname met de titel ‘Stolen Schubert’ bevat haar transcripties voor altviool van werken van Schubert. Het is opgenomen met darmsnaren op de altviool en met een Erard piano uit 1857, met pianist Edward Janning en de sopraan Katharine Dain.
Begin 2024 verscheen haar arrangement van de onlangs ontdekte Fantasies voor Gamba van G.F. Telemann werd uitgegeven door de Franse uitgeverij Billaudot. Ze nam ze op met het Spaanse label HR Recordings. Het
is opgenomen in hoge resolutie en is beschikbaar op Nativedsd.com en alle streamingplatforms.
Ásdís Valdimarsdóttir was eerder verbonden aan de faculteit van de Drie-eenheid College en het Royal College of Music in Londen en de Royal Northern College of Music in Manchester. Momenteel geeft zij altvioolles
en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Asdis is een geregistreerd docent Body Mapping; een methode om ons lichaam te verbeteren gebruiken als muzikanten, en lid van de Association of Body Mapping Opvoeders (ABME).

Te zien en te horen

Bij deze concerten