Jörgen van Rijen – trombone

Jörgen van Rijen is solotrombonist van het Koninklijk Concert-gebouworkest en daarnaast een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Hij trad op met tal van orkesten en ensembles, waaronder – naast uiteraard zijn eigen orkest – het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het BBC Symphony Orchestra, het Nationaal Symfonieorkest van Taiwan, het Dallas Symphony Orchestra en het Orchestre de la Suisse Romande.

Jörgen van Rijen studeerde cum laude af bij George Wiegel aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgde zijn opleiding bij Michel Becquet in Lyon, waar hij ook baroktrombone studeerde bij Daniel Lassalle. De trombonist werkte samen met componisten als Jan van Vlijmen, Jacob ter Veldhuis, Martijn Padding en Theo Verbey. In 2012 soleerde hij in de wereldpremière van Kalevi Aho’s Tromboneconcert; in april 2017 hield hij met het Koninklijk Concertgebouworkest het voor hem geschreven Tromboneconcert van James MacMillan ten doop.

Jörgen van Rijen geeft les aan het Conservatorium van Amsterdam en is gastdocent aan de Royal Academy of Music in Londen. Verder is hij actief bij onder andere het Nieuw Trombone Collectief en muzikantencollectief Splendor. In 2004 ontving Jörgen van Rijen de Nederlandse Muziekprijs.

www.jorgenvanrijen.com

Te zien en te horen

Bij deze concerten