Mathieu van Bellen – viool

Mathieu van Bellen

Mathieu van Bellen (1988) studeerde bij Jan Repko aan het Conservatorium van Amsterdam en aan Chetham’s School of Music in Manchester. Ook studeerde hij bij Itzhak Rashkovsky in Londen en bij Ulf Wallin aan de Hochschule für Musik in Berlijn. Hij was laureaat van onder andere de internationale Yehudi Menuhin Competition en de Wieniawski Competition en in Nederland van het Prinses Christina Concours en het Oskar Back Concours. Ook won hij, onder vele andere prijzen, de Grachtenfestivalprijs Amsterdam 2015, waardoor hij in 2016 Artist in Residence van het Grachtenfestival was.

Mathieu heeft concerten gegeven in gerenommeerde concertzalen en op grote (kamer-)muziekfestivals in Europa, Azië en de VS. Hij heeft opgetreden met orkesten als het Nationaal Orkest van België, het Holland Symfonie Orkest, de Southbank Sinfonia en het Camerata Athena. Met het Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Jurjen Hempel maakte hij als solist een Nederlandse toernee. 
In 2014 richtte hij het Scaldis Kamermuziek Festival op, dat elk jaar in mei in Zeeuws-Vlaanderen, de geboortestreek van Mathieu, plaatsvindt.

Mathieu is violist in het veelgeprezen Busch Trio, dat in 2016 de prestigieuze Anton Kersjesprijs won en Artist in Residence is op de Queen Elisabeth Music Chapel te Waterloo. In 2017 werd hij benoemd tot artistiek directeur van het Reizend Muziekgezelschap, als opvolger van Christiaan Bor. In dat jaar ontving hij ook het Ereburgerschap van de Gemeente Hulst, voor zijn inzet voor jeugd en muziek in Zeeuws-Vlaanderen.

Te zien en te horen

Bij deze concerten