Megumi Tanno – pianoforte

Megumi Tanno is als een van de weinige Japanse fortepianisten actief als soliste en in de kamermuziek. Haar internationale carrière bracht haar naar prestigieuze internationale concoursen als het Musica Antiqua festival van Brugge (2007, Eervolle Vermelding), de John Kerr Award (UK, 2008, begeleidingsprijs met Angelique Pourreyron), het Van Wassenaer Concours Amsterdam (NL, 2009, Eerste Prijs), de Clementi Award (UK, 2011, met Antonio Piricone als “Tempo Rubato”, fortepiano duo), en de Westfield Fortepiano Competition (USA, 2012, semifinale).

Zij is tevens uitgenodigd voor optredens bij verscheidene internationale festivals van oude muziek: Het Festival voor Oude Muziek te Utrecht (randprogrammering 2003-2007, hoofdconcert 2011), het International Early Music Festival Barcelona (ES) in 2004, the International Early Music Festival “Hokutopia” (JP) met Elizabeth Dobbin (sopraan) in 2007 en met Antonio Piricone (fortepiano) in 2008.  Haar duo “Tempo Rubato” was te beluisteren op Radio 4 en werd interviewd door Vrije Geluiden. Tevens verzorgden zij een live opname in het Concertgebouw Amsterdam.

Megumi Tanno behaalde haar diploma musicologie aan de Nationale Universiteit voor Schone Kunsten en Muziek te Tokyo (Tokyo-Geidai) bij Eizaburo Tsuchida. Vervolgens studeerde zij aan de Afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium te ‘s-Gravenhage, bij Bart van Oort vanaf 2001 en Stanley Hoogland vanaf 2004, en behaalde haar mastertitel fortepiano in 2007. Sinds 2011 wordt Megumi gecoacht door Sally Sargent in Wenen.