Merle en Sarah van der Lijke – harp&fluit

Merle van der Lijke (14) begon op 7-jarige leeftijd met harples. Vanaf nov. 2016 studeert Merle bij Erika Waardenburg. Tevens volgde Merle gastlessen bij Lavinia Meijer. Merle behaalde in feb. 2016 de eerste prijs bij De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours. Zij speelde in datzelfde jaar o.a. live in het radioprogramma De Muziekwijzer van NPO Radio 4, deed mee aan het Kinderprinsengrachtconcert waar ze samen met O’G3NE het nummer Clown vertolkte en mocht op haar 12e verjaardag met Lavinia Meijer optreden. In juli 2017 soleerde zij met haar jongere zus met Symfonieorkest Nijmegen tijdens het openingsconcert van de Nijmeegse Vierdaagse. De burgemeester vroeg haar om als inwoner gemeente Rheden te vertegenwoordigen bij de opening van het Nieuwe Provinciehuis van Gelderland.

In januari behaalde Merle een 2e prijs bij het Rosa Spier Harpconcours in de categorie pedaalharp t/m 14 jaar. In juli 2018 was Merle gastspeler tijdens het concert van Lavinia Meijer in de tuinen van Landgoed Middachten, waar ze solo optrad en samen met Lavinia enkele duetten speelde. In dec. 2018 soleerde zij met harmonieorkest Excelsior Warnsveld. In januari 2019 behaalde Merle een eerste prijs in de regionale voorronde van het Prinses Christina Concours (PCC) en won ze de publieks- én laureatenprijs. Ze plaatste zich tevens voor de Nationale Finale in april 2019, waar zij een 2e prijs behaalde en de ‘Ruud van der Meer’-prijs ontving, een studiebeurs voor de finalist die “door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek”.

Sarah van der Lijke (12) begon op 5-jarige leeftijd met blokfluitles bij Brigit Span en stapte na 2,5 jaar over op de dwarsfluit. Zij heeft les van Marianne Wormgoor-Bosch in Arnhem.

Sarah soleerde in juli 2017 met Merle met Symfonieorkest Nijmegen. Een opname van dit concert stuurde zij in naar de Muziekwedstrijd en behaalde daarmee twee publieksprijzen; filmpje van de maand en de mooiste inzending. Van de jury ontving zij een eervolle vermelding. In april 2018 won Sarah als eerste Nederlandse de Flute Factor, een fluitconcours voor de jeugd t/m 13 jaar waar kinderen uit verschillende landen aan deelnemen. Op 18 augustus speelde Sarah op het Kinderprinsengrachtconcert, waar ze o.a. met Vajèn van den Bosch het nummer ‘Somewhere over the Rainbow’ uitvoerde. In dec. 2018 soleerde zij met harmonieorkest Excelsior Warnsveld.

Volg Merle en Sarah