Nino Gvetadze

De Georgische pianist Nino Gvetadze leidt een actief internationaal muziekleven als solist en kamermuzikant. Nino ontving verschillende prijzen, waarvan de belangrijkste de tweede prijs, de persprijs en de publieksprijs waren op het Internationale Franz Liszt Pianoconcours 2008. Ze werd de winnaar van de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award in 2010.

Nino Gvetadze heeft opgetreden met vele dirigenten van faam zoals als Yannick Nézet-Séguin, Klaus Mäkelä, Jakub Hrůša en Jaap van Zweden en met orkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Noord-Nederlands Orkest en het Residentie Orkest.

In Nederland is Nino een vaste gast op de meest prestigieuze concertzalen, waaronder Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, Vredenburg Utrecht en natuurlijk muziekfestival ZOOM!
Nino Gvetadze is docent aan het Rotterdams Conservatorium. Ze is medeoprichter en artistiek directeur van het Naarden International Piano Festival en artistiek directeur van het Delft Chamber Music Festival.

Te zien en te horen

Bij deze concerten