Sam Armstrong – piano

Sam Armstrong

De Engelse pianist Sam Armstrong kennen we van het slotconcert van ZOOM! 2022. Daar speelde hij samen met het Ruysdael Kwartet het tweede pianokwintet  van de Franse componist Louise Farrenc. Dat samenspel beviel uitstekend. Met enige trots verwelkomen we Sam Armstrong opnieuw tijdens ZOOM! In deze negende editie van ZOOM! kunnen we van zijn indrukwekkende pianospel tijdens drie concerten genieten.

Sam Armstrong studeerde bij Helen Krizos in Manchester aan het Royal Northern College of Music en vervolgens in New York bij Richard Goode aan het Mannes College of Music. Bij beide instellingen won Sam de belangrijkste prijzen voor piano. Daarnaast was hij prijswinnaar in de Porto International Piano Competition, de Brant Piano Competition, Beethoven Society of Europe Competition, en was ook laureaat van de Epinal International Piano Competition in Frankrijk. Ook ontving hij onderscheidingen van het Philharmonia Orchestra/MMSF, MBF/Help Musicians Fund, Wingate Foundation, Kirckman Concert Society en de Solti Foundation.

Mede dankzij deze prijzen trad Sam Armstrong op met musici als Elina Buksha, Valeriy Sokolov, Krzysztof Chorleski, Hannah Roberts, Ralph Kirshbaum, Alban Gerhardt, Lars Wouters van den Oudenweijer en Pablo Barragan.

Dat alles bracht hem op veel podia in de wereld, zoals festivals in Aldeburgh, Cheltenham, Krzyzowa Music, Mecklenburg-Vorpommen, Prussia Cove Open Chamber Music, Ravinia en op locaties als Seoul Arts Centre, Esplanade Singapore, Kumho Art Hall Seoul en Manchester’s Bridgewater Hall. En in dit rijtje staat dus inmiddels ook ZOOM! 2023.

Te zien en te horen

Bij deze concerten