Silhouet Kwartet

Het Silhouet Kwartet bestaat uit Lyke Nota, Vera Backer, Niek de Boer en Joost de Boer. Het kwartet is opgericht in 2021, toen zij allemaal studeerden aan de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
Lyke Nota (2004) begon op haar vierde met vioolspelen bij Josien le Coultre. In 2018 is ze overgestapt naar Veselina Manikova van wie ze ook les heeft gehad in de Jong Talent Klas en Vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium. Tijdens haar tijd in het Haydn Jeugd Strijkorkest heeft ze haar passie voor samenspel ontdekt en dit heeft ze in ensemble vorm verder kunnen ontwikkelen tijdens verschillende festivals, zoals het Aurora Festival.
Ze doet momenteel de Bachelor Klassiek Viool aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Arisa Fujita. Ze speelt met veel plezier op een viool van Hendrik Woldring.

Vera Backer (2004) begon op haar zevende met vioolspelen en ontwikkelde al snel een grote liefde voor kamermuziek. Vera speelt in het Backer trio en is aanvoerder van de tweede violen in het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Vera is een enthousiaste kamermusicus en violiste, wat goed van pas komt in het Silhouet kwartet!
Vera volgt momenteel haar bachelor bij Arisa Fujita aan het Koninklijk Conservatorium.
Lyke en Vera rouleren graag wie 1e en 2e viool speelt.
Niek de Boer (2005) is op 4-jarige leeftijd begonnen met vioollessen bij Rita Rouw. Niek studeert momenteel viool bij Chris Duindam aan de Vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ook is hij al enkele jaren lid van het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar hij tevens concertmeester is. In het Silhouet Kwartet speelt hij altviool (naast zijn vioolstudie dus).
Joost de Boer (2003) begon op zijn zesde met cellospelen bij Alexandra Vierkant. In zijn middelbareschool periode had hij les aan het Prins Claus Conservatorium in de JongTalent Klas bij Corine ‘t Hoen. Momenteel studeert Joost aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss. Hij heeft zes jaar in het Haydn Jeugd Strijkorkest gespeeld, waar hij mede zijn passie voor orkest en kamermuziek heeft ontdekt.
Het Silhouet Kwartet speelt nu ruim twee jaar samen en heeft inmiddels masterclasses gekregen van o.a. het Delta piano trio, Alma Quartet, Christophe Weidmann en Emi Ohi Resnick (lid van Ruysdael Kwartet). Ook hebben ze twee jaar lang op regelmatige basis les gehad van Jan-Ype Nota.
Op het Aurora Festival hebben ze in 2022 de Emmy Verhey Festival award ontvangen, waarna ze de kans kregen om daar te spelen. Een jaar later hadden ze de grote eer om zelf een concert te geven op het Aurora Festival 2023. Ze treden graag op en genieten enorm van het repertoire wat er allemaal beschikbaar is voor het strijkkwartet.

Te zien en te horen

Bij deze concerten