Muziekfestival ZOOM! 2023: een bruisend feest van muziek 5 dagen lang

Muziekfestival ZOOM! is het jaarlijks terugkerend klassieke-muziekevenement op internationaal topniveau, geprogrammeerd door de musici van het Ruysdael Kwartet. Het exacte programma van deze 9e editie (van 31 mei tot en met 4 juni) is op deze website gepubliceerd.

Ook dit jaar weer komen topmusici uit binnen- en buitenland naar de Veluwezoom om in de prachtige omgeving waar Veluwe en IJssel elkaar ontmoeten, hun klassieke muziek te laten klinken. Vijf dagen dagen lang brengen de musici van het Ruysdael Kwartet samen met hun gasten bijzondere concerten op prachtige locaties in Rheden, Ellecom, Dieren, Velp, Rozendaal en Doesburg en locaties in de landelijke omgeving.
Voor jonge enthousiaste muziekensembles zijn er in de aanloop naar het festival masterclasses, met een presentatieconcert op zaterdag in Rozendaal. Er is een openluchtconcert, de wethouders bereiden zich al voor op het traditionele familieconcert met gratis pannenkoeken, er is een concert bij zonsopgang en een wandelconcert door Hanzestad Doesburg. En dan is er op de slotdag van het festival de mogelijkheid om op de fiets het landschap en de verborgen juweeltjes van de omgeving te ontdekken tijdens het fietsrouteconcert, met optredens op bijzondere locaties. Het slotconcert, in de indrukwekkende ‘Turnhal Avegoor’, vormt het daverende sluitstuk.

Muziekfestival ZOOM! 2023
Locatie: Rheden, Dieren Velp, Rozendaal, Doesburg, Ellecom (Veluwezoom)
Musici: Ruysdael Kwartet, Eric Vloeimans, Sam Armstrong, Matthieu van Bellen en vele anderen.
Datum & tijd: 31 mei t/m 4 juni 2023 van zonsopgang tot in de avond
Programma: kijk op deze website