Zondag 3 juni -Slotconcert: Amour et Mort à Minuit

20.15 uur – Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp

Slotconcert: Amour et Mort à Minuit

Dit concert wordt geopend door Carol van Eert, burgemeester van Rheden.

Het slotconcert van ZOOM! 2018 is Frans getint en voert ons langs emoties van alle uitersten. De schoonheid van de liefde zal worden bezongen en gespeeld in Fauré’s epische Bonne Chanson. In het Chanson Perpétuelle komt juist de wanhoop van een verlaten vrouw tot uitdrukking. Barbara Kozelj zal deze onvergetelijke liederen voor u zingen, evenals een selectie uit het schitterende oeuvre van Duparc.

Het Ruysdael Kwartet zal verlatenheid op een andere manier laten klinken met het indringende Miserere van Louis Andriessen en u een andere kijk geven op de nacht in het onvolprezen Clair de Lune van Claude Debussy. Een gast die wij ook met trots verwelkomen is internationaal gerenommeerde harpiste Gwyneth Wentink. Zij zal schitteren in de meeslepende Danse Sacrée et Profane van Debussy, begeleid door kwartet en contrabas.

Ten slotte zullen we met haar getuige zijn van een gruwelijk horrorverhaal van Edgar Allan Poe, op muziek gezet door André Caplet in 1908. In dit stuk wordt verteld hoe de gemaskerde Rode Dood onverwacht zijn intrede maakt tijdens een bal in het kasteel van Prospero.

Een avond van muzikale uitersten die u niet snel zult vergeten; een waardig slot van dit vierde ZOOM! Kamermuziekfestival.

Barbara Kozelj, mezzosopraan
Gwyneth Wentink, harp
Marijn van Prooijen, bas
Ruysdael Kwartet