Openluchtconcert ZOOM! 2024

Het openluchtconcert – zoals ieder jaar gratis toegankelijk – is dit jaar te gast bij landgoed Middachten. Daar betreedt een uitgebreid ensemble het podium, bestaande uit maar liefst vier ensembles: het Ruysdael, Adam en Silhouet kwartet en het Essenza ensemble. En alsof dat niet genoeg is ook drie blazers, piano, drums en bas. Al die musici zullen de getalenteerde Tess Merlot begeleiden, een jonge chansonnière met een opmerkelijke carrière.

U hoort van haar chansons van Edith Piaf, Charles Aznavour en Mouloudji langskomen. Daarnaast presenteert ze vanavond enkele van haar eigen composities, waaronder ‘Ons huis’ en ‘La Haye.
De avond wordt omlijst door een smaakvolle selectie Franse muziek, variërend van populaire klassiekers zoals Fauré’s ‘Pavane en Sicilienne’ tot minder bekend repertoire. Verder klinkt deze avond een selectie uit Jean-Phillipe Rameau’s opera ‘Les Indes galantes’, evenals stukken zoals Franck’s ‘Psyché et Eros’ en Ravel’s ‘Tzigane’.

Dat alles belooft een zwoele en intense avond te worden, een openluchtconcert vol Franse muziek van hoogstaande kwaliteit.

LET OP: parkeren van auto’s en fietsen op parkeerplaats aan de Smidsallee.

 

Programma
Jean-Philippe Rameau Selectie uit Les Indes Galantes
Tess Merlot La Haye
Charles Trenet La mer
Cèsar Franck Psyché et Eros
Michel Legrand Les parapluies de Cherbourg
Edith Piaf Milord
Gabriel Faure Pavane en Sicilienne
Tess Merlot Ons huis
Johnny Hallyday Que je t’aime
Maurice Ravel Tzigane
Marel Mououdji Un jour tu verras
Gérard Lénorman Voici les clés
Uitgevoerd door: Ruysdael Kwartet
Adam Quartet
Silhouet Kwartet
Essenza ensemble
Tess Merlot (zang)
Michiel Bruijssee (drums)
Ellister van der Molen (trompet)
Charlie Bo Meijering (piano)