Americana

De avond wordt geopend door Carol van Eert, burgemeester van Rheden en staat in het teken van ‘Americana’, waarin de grootsheid van de Amerikaanse muziek wordt gevierd. Van het briljante en melodieuze Concert Duo van Edgar Meyer tot Korngolds beste kamermuziekwerk, van Adams’ Shaker Loops waarin hij het rimpeleffect van waterlichamen suggereert tot Hermanns spannende, soms krijsende muziek uit de film Psycho. Dit concert brengt Amerika’s ‘traditionele’ klassieke muziek terwijl het af en toe uitbreekt in instrumentele bluegrass tunes.

Een concert op een zeer bijzondere locatie op Landgoed Avegoor. De musici deze avond zijn het Ruysdael Kwartet, Ella van Poucke (cello), Jacobien Rozemond (viool), Joël Waterman (altviool) en Tim Gibbs (contrabas).

Met fotografie en een aantal ruimtelijke objecten gaan een vijftal beeldend kunstenaars, aangesloten bij het Rhedense kunstenaars collectief Nieuwe Ruimte, op hun eigen manier de locatie te lijf. Carel Lanters, Gerrit van Middelkoop, Ab Marte, Miriam van der Linden en Betty Disco kozen niet de muziek als uitgangspunt voor hun bijdrage, maar de monumentale afmetingen van het gebouw. Pop-up kunst, for the time being…

programma:
Edgar Meyer Concert Duo
Wolfgang Erich Korngold Strijksextet in D , op. 10
John Adams Shaker Loops
Bernard Hermann Psycho (A narrative for Orchestra)

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Zoom!