Circus Charms (Familieconcert)

Frank en René Groothof zijn terug in dit wervelende muzikale circus, een familievoorstelling waarin tegendraadse onzin de hoofdrol speelt. Ze gaan aan de haal met de krankzinnige verhalen van Ruslands grootste absurdistische schrijver Daniil Charms. Vechtend, spelend, ruziënd en zingend rollen ze door de piste. Geen circus is compleet zonder live muziek! SeaSession speelt stevige muziek van revolutionaire Russen uit de jaren ’20.

De broertjes Groothof zijn spreekstalmeesters van een variété-voorstelling vol muziek, sketches, circus-acts en film. Ze zijn echter vooral met elkaar bezig, op allerlei manieren. Vertellen elkaar verhalen, sprookjes, maken ruzie, proberen acts uit – die allemaal mislukken. Broedertwist en broederliefde strijden om aandacht. Regelmatig komt het tot scheld- en vechtpartijen, waarna verzoening volgt. Telkens wanneer Frank (Kolka) een act aankondigt verstoort René (Petja) de act, worden er filmpjes gedraaid en speelt het circusorkest stevige Russische muziek. De musici laten zich niet afleiden door de rebellerende broers en gaan zich steeds meer bemoeien met de voorstelling: de Russische hoornist draagt een gedicht voor, de slagwerker voert een acrobatische act uit vooraan op het podium.
Hoewel de broers ontregeld worden door het orkest, raken ze gefascineerd door de muziek. Ze willen meedoen! Samen met het orkest zingen ze vol overgave absurdistische Russische liederen van Alexander Mosolov. Na avonturen in de jungle van Brazilië met kolibries, bizons en ‘Brasilies’ volgt er een uitbundige feestelijke finale met zang, dans, film en muziek.

Na de voorstelling bakken wethouders van de gemeenten Rozendaal en Rheden weer (gratis!) pannenkoeken voor de kinderen en andere hongerigen.

concept Pauline Post
spel, zang, regie René Groothof, Frank Groothof
animatiefilms, spel Sjeng Schupp
decor, kostuum Lynne Leegte
eindregie Aike Dirkzwager
muziek Russische kamermuziek uit de jaren ’20, Alexander Mosolov, Alexei Deshevov, Arno Babadjanjan, Alexej Zhivotov, Leonid Polovinkin, Dmitri Sjostakovitsj
fluit Ingrid Geerlings
hobo Evert Weidner
hoorn Sergei Dovgaliouk
viool Marijke van Kooten
cello Anneke Janssen
contrabas Quirijn van Regteren Altena
slagwerk Pepe Garçia
piano Pauline Post